Page 8 of 23 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 ... LastLast
Results 71 to 80 of 222

Thread: MEP 831 FAQ for owners or potential buyers

  1. #71
    4 Star General
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Efland, NC
    Posts
    1,843
    Thanks
    462
    Thanked 1,443 Times in 845 Posts

    Default

    I had one with the hole in the case where the remote connector was but the mod had been removed and the unit worked normally.

    Do you know anyone there that can help trace through the circuits and put it back to stock?
    Chris Medico
    MEP-003a (sold), MEP-803a, MEP-802a, & MEP-831a

  2. #72
    General robson1015's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    New Concord, Ohio
    Posts
    416
    Thanks
    128
    Thanked 207 Times in 116 Posts

    Default

    Not really - It has to be something simple.

  3. #73
    4 Star General
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Efland, NC
    Posts
    1,843
    Thanks
    462
    Thanked 1,443 Times in 845 Posts

    Default

    Sorry I'm not close enough to help in person. I would recommend going through the wiring diagrams and looking at where all the factory wires are supposed to go. Once you get the hang of the labeling system its pretty straight forward to trace all the wiring.

    Do you have the Technical Manual? All the wiring diagrams are in there.
    Chris Medico
    MEP-003a (sold), MEP-803a, MEP-802a, & MEP-831a

  4. #74
    General robson1015's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    New Concord, Ohio
    Posts
    416
    Thanks
    128
    Thanked 207 Times in 116 Posts

    Default

    I have the manual I downloaded from here. Can I trouble you to send me a pic of the run/start switch terminal wiring. I suspect that is where the bypass may be. IMGP2962.jpg

  5. #75
    4 Star General
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Efland, NC
    Posts
    1,843
    Thanks
    462
    Thanked 1,443 Times in 845 Posts

    Default

    Sure. I'll be over at the shop later today. I'll snap a photo.
    Chris Medico
    MEP-003a (sold), MEP-803a, MEP-802a, & MEP-831a

  6. #76
    General robson1015's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    New Concord, Ohio
    Posts
    416
    Thanks
    128
    Thanked 207 Times in 116 Posts

    Default

    Thanx - I have 4 extra color coded wires on the terminal and one white wire with no markings on it that appears to be a jumper...??

  7. #77
    General robson1015's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    New Concord, Ohio
    Posts
    416
    Thanks
    128
    Thanked 207 Times in 116 Posts

    Default

    I guess worst case scenario is I won't have the fault indicator lights. The remote control hand held unit probably has all the fault functions on it (just a guess). Still hoping someone has installed or has un-installed one of these and sees this post...

  8. #78
    General robson1015's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    New Concord, Ohio
    Posts
    416
    Thanks
    128
    Thanked 207 Times in 116 Posts

    Default

    I found the problem !!! I studied over the wiring diagram as suggested and noticed that there were two wires missing from the run/start switch. So I started looking for two missing wires. They were spliced together to the blue wire from the remote start harness. I disconnected them from the blue wire (They were shrink tubed spliced in rubber) and connected them to the terminal on the start switch and problem solved. I still have the harness in tact if I ever would need a remote start set up.

    If anyone gets a MEP-831A with the wiring harness for remote start I think I can help out.

  9. The Following User Says Thank You to robson1015 For This Useful Post:

    dgcamden (05-07-2016)

  10. #79
    Sergeant
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Milford Ct
    Posts
    97
    Thanks
    0
    Thanked 105 Times in 56 Posts

    Default

    See my post from 3 days ago!

  11. #80
    4 Star General
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Efland, NC
    Posts
    1,843
    Thanks
    462
    Thanked 1,443 Times in 845 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by robson1015 View Post
    I found the problem !!! I studied over the wiring diagram as suggested and noticed that there were two wires missing from the run/start switch. So I started looking for two missing wires. They were spliced together to the blue wire from the remote start harness. I disconnected them from the blue wire (They were shrink tubed spliced in rubber) and connected them to the terminal on the start switch and problem solved. I still have the harness in tact if I ever would need a remote start set up.

    If anyone gets a MEP-831A with the wiring harness for remote start I think I can help out.
    Glad you got it figured out.
    Chris Medico
    MEP-003a (sold), MEP-803a, MEP-802a, & MEP-831a

Page 8 of 23 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 ... LastLast

Similar Threads

  1. Potential Rocky Mtn Rally
    By KaiserM109 in forum Steel Soldiers Rally
    Replies: 31
    Last Post: 07-14-2014, 16:12
  2. Replies: 0
    Last Post: 02-08-2013, 23:12
  3. M38 ?'s for a potential new owner
    By puppy in forum M38, M38A1 and M170
    Replies: 5
    Last Post: 07-30-2012, 18:49
  4. Recommended for M939 owners or future owners
    By ARYankee in forum 5-ton and up
    Replies: 0
    Last Post: 07-01-2012, 11:47
  5. 44 WC-51 potential purchase
    By boondocker1943 in forum WWII Dodge Trucks
    Replies: 3
    Last Post: 04-28-2012, 19:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •