Page 17 of 17 FirstFirst ... 7 13 14 15 16 17
Results 161 to 170 of 170

Thread: AcuTemp Refrigerator

  1. #161
    4 Star General Steel Soldiers Vendor Suprman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Stratford/Connecticut
    Posts
    6,550
    Thanks
    30
    Thanked 2,319 Times in 1,531 Posts

    Default


  2. The Following 3 Users Say Thank You to Suprman For This Useful Post:

    69birdman (10-21-2019), DieselAddict (10-22-2019), M1078MAN (10-21-2019)

  3. #162
    Sergeant
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Yorktown, VA
    Posts
    85
    Thanks
    16
    Thanked 66 Times in 28 Posts

    Default

    I guess suprman got lucky, I vacuumed it down and added freon but the compressor wont kick on. It came on for about 10 seconds then stopped. Next I'll put another piercing valve on the other side and vacuum again.
    1989 M998 6.2L "JEP-ETR"
    1994 M998A1 6.5L "FARM-V"
    1994 M1078 LMTV "LMTV"
    1990 FLU419 UNIMOG SEE
    1989 MEP-005A
    1985 M1009 "FIREBALL"
    For Sale: [1986 M996]

  4. #163
    4 Star General Steel Soldiers Vendor Suprman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Stratford/Connecticut
    Posts
    6,550
    Thanks
    30
    Thanked 2,319 Times in 1,531 Posts

    Default

    It took me a while to get it charged. After running vacuum for 2 hours I waited an hour to make sure it held a vacuum then started to charge it. I put my valve in the same spot the original hole was. But it’s the high side. So it took in around 5oz of refrigerant then it wouldn’t take any more. On the low side I could just run the compressor it would take it in but on the high side it just pushes it back out so I closed the valve, ran it for a few seconds. Turned it off, let it sit for 5 min and it would take another oz or so in. Did that tillit was fully charged. My compressor would run even with no refrigerant though. It starts on idle and you hold the on off button to put it into cool mode.

  5. The Following 2 Users Say Thank You to Suprman For This Useful Post:

    firefinder (10-28-2019), hrbergeron (10-27-2019)

  6. #164
    Sergeant
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Yorktown, VA
    Posts
    85
    Thanks
    16
    Thanked 66 Times in 28 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Suprman View Post
    It took me a while to get it charged. After running vacuum for 2 hours I waited an hour to make sure it held a vacuum then started to charge it. I put my valve in the same spot the original hole was. But it’s the high side. So it took in around 5oz of refrigerant then it wouldn’t take any more. On the low side I could just run the compressor it would take it in but on the high side it just pushes it back out so I closed the valve, ran it for a few seconds. Turned it off, let it sit for 5 min and it would take another oz or so in. Did that tillit was fully charged. My compressor would run even with no refrigerant though. It starts on idle and you hold the on off button to put it into cool mode.
    Is your compressor really "on" or does the screen just say "COMP ON"? Mine says "COMP ON" all the time even though I've only heard it kick on once. I'll try your method, easier than removing the whole unit from the box to tap the other side.
    1989 M998 6.2L "JEP-ETR"
    1994 M998A1 6.5L "FARM-V"
    1994 M1078 LMTV "LMTV"
    1990 FLU419 UNIMOG SEE
    1989 MEP-005A
    1985 M1009 "FIREBALL"
    For Sale: [1986 M996]

  7. #165
    4 Star General Steel Soldiers Vendor Suprman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Stratford/Connecticut
    Posts
    6,550
    Thanks
    30
    Thanked 2,319 Times in 1,531 Posts

    Default

    Did you weigh the refrigerant going in? It’s a bit hard with such a small amount. The compressor is quiet. You can put your hand on it and feel it going. Dosnt make much noise though. Once it’s charged and the compressor is in you can feel heat coming off the heat sink.

  8. #166
    Sergeant
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Yorktown, VA
    Posts
    85
    Thanks
    16
    Thanked 66 Times in 28 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Suprman View Post
    It took me a while to get it charged. So it took in around 5oz of refrigerant then it wouldn’t take any more.... Turned it off, let it sit for 5 min and it would take another oz or so in. Did that till it was fully charged.

    I followed your method and I think it was successful. I'm currently running/testing it to see if it-22 C, it's currently at -5.5 C after 1.5 hours in freeze mode. I've read elsewhere that it can take 4-8 hours to get to temp. Thanks for posting this method Suprman, it's a lot easier than having to remove the unit from the case to run a tap on the other side.

    Quote Originally Posted by Suprman View Post
    The compressor is quiet. You can put your hand on it and feel it going. Dosnt make much noise though.
    You are right the compressor is very quiet. The weird thing is that when I added freon the first time and the compressor kicked on it was as loud as a regular refrigerator. Now it is running so quiet and with little vibration that I can barely feel it.

    I replaced the batteries and the memory battery, the ones in mine were from 2005. They were $120 for both on amazon and the number is PSH12180FR 12volt. The memory battery is XL-060F 3.6V.

    1989 M998 6.2L "JEP-ETR"
    1994 M998A1 6.5L "FARM-V"
    1994 M1078 LMTV "LMTV"
    1990 FLU419 UNIMOG SEE
    1989 MEP-005A
    1985 M1009 "FIREBALL"
    For Sale: [1986 M996]

  9. #167
    Sergeant
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Yorktown, VA
    Posts
    85
    Thanks
    16
    Thanked 66 Times in 28 Posts

    Default

    Does anyone want the blood grate trays from my unit? Free, you just pay shipping.
    1989 M998 6.2L "JEP-ETR"
    1994 M998A1 6.5L "FARM-V"
    1994 M1078 LMTV "LMTV"
    1990 FLU419 UNIMOG SEE
    1989 MEP-005A
    1985 M1009 "FIREBALL"
    For Sale: [1986 M996]

  10. #168
    4 Star General Steel Soldiers Vendor Suprman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Stratford/Connecticut
    Posts
    6,550
    Thanks
    30
    Thanked 2,319 Times in 1,531 Posts

    Default

    I need to get some batts for mine. I was hoping to find something lithium ion or at least a bit more modern and lighter than old style gel cells. I don’t know if the internal charger will work with something different though.

  11. #169
    4 Star General
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Efland, NC
    Posts
    1,832
    Thanks
    459
    Thanked 1,428 Times in 837 Posts

    Default

    They may work with LiFe batteries. Will still need a BMS but its doable.
    Chris Medico
    MEP-003a (sold), MEP-803a, MEP-802a, & MEP-831a

  12. #170
    4 Star General rustystud's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Woodinville, Washington
    Posts
    8,344
    Thanks
    2,358
    Thanked 7,121 Times in 3,454 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Suprman View Post
    I need to get some batts for mine. I was hoping to find something lithium ion or at least a bit more modern and lighter than old style gel cells. I don’t know if the internal charger will work with something different though.
    I was wondering about that myself. Maybe a call to the factory will bring clarification or just more confusion !

Page 17 of 17 FirstFirst ... 7 13 14 15 16 17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •