Results 1 to 7 of 7

Thread: Got a issue with my Vic 1

  1. #1
    Colonel shawnshumvee's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Janesville WI
    Posts
    337
    Thanks
    52
    Thanked 193 Times in 85 Posts

    Default Got a issue with my Vic 1

    Got an issue with my passenger headset (i think?). The issues is I can here the driver side head set when it gets spoken into but the driver canít hear me and I canít here my self. Is this a bad head set or dirty connections?
    Any help would be greatly appreciated.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Colonel CMPPhil's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Temple, NH
    MVPA
    3083
    Posts
    345
    Thanks
    207
    Thanked 428 Times in 177 Posts

    Default

    Hi

    Try unplugoing the bailout connection a couple of times this sometimes cures the problem.
    Obvious question if you reverse the location of the headsets swap them at the bailout connection does the problem switch sides. If so likely bad head set. If problem doesn't move then swap the entire cable each side box to head set, if the problem moves the bad cable.

    Are you using military headsets? I've been using Vic 1 in my trucks for years, and the bad news is that the headset cables go bad from being bent, even NOS units seem to fail at certain locations along the cable from either wire breaking or isolation breaking in side and shorting the wires together.

    Keep us posted on what you find.

  3. #3
    Sergeant
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Missouri
    Posts
    77
    Thanks
    17
    Thanked 22 Times in 17 Posts

    Default

    Have you given the connections the pencil eraser treatment?

  4. #4
    Sergeant
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Missouri
    Posts
    77
    Thanks
    17
    Thanked 22 Times in 17 Posts

    Default

    Have you given all connections the pencil eraser treatment?

  5. #5
    The Envelope Please. Steel Soldiers Vendor CARNAC's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Corpus Christi, TX
    Posts
    8,073
    Thanks
    112
    Thanked 4,934 Times in 1,809 Posts

    Default

    You have to isolate the problem.

    Swap headsets to boxes. If same issue, swap crew boxes with each other. if same problem swap you CX4723 cables. If same problem, barrow an AM1780 with someone for doing a test.

    Do you have a radio installed using an MT1029 radio mount? If so, then you'll need to swap it and any cables out also if the issue persists.
    No longer the Common Man
    --
    'But I have dreamed a dreary dream, Beyond the Isle of Skye;
    I saw a dead man win a fight, And I think that man was I.'
    --
    Hereby declaring open season on good idea fairies and there is no bag limit!

  6. #6
    4 Star General Flyingvan911's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    4,604
    Thanks
    935
    Thanked 1,255 Times in 780 Posts

    Default

    I have the same problem in one of my headsets. I believe I have narrowed down to the PTT switch.
    It is a poverty when a dictionary must die so a person may spell as they wish.

  7. #7
    Colonel shawnshumvee's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Janesville WI
    Posts
    337
    Thanks
    52
    Thanked 193 Times in 85 Posts

    Default

    ok. I'm going to do all the tips i have been given and clean all connections. I did swap out bail out cables and got the same result, which is why i think the issues is in the head set? but will keep playing with it and keep you guys posted.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •