Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 16 of 16

Thread: wiring help MEP 004a

  1. #11
    2 Star General 319cssb's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Easley SC
    Posts
    670
    Thanks
    299
    Thanked 90 Times in 66 Posts
    I will either find a way, or make one!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I hate people, who use big words just to make themselves look perspicacious.

    1988 M813
    1987 M1028A2
    1084 M1009
    1997 M1078

  2. #12
    2 Star General 319cssb's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Easley SC
    Posts
    670
    Thanks
    299
    Thanked 90 Times in 66 Posts

    Default

    IMG_5732.jpgIMG_5733.jpgIMG_5734.jpgIMG_5731.jpgIMG_5730.jpg
    The two wires are not labeled I can't find anything it could be connected to. So I will probably put shrink wrap on the ends and tie the wires up somewhere.
    Not sure what these halfway sticking out bolts are all about, but that doesn't look like it is supposed to be this way.
    The fuel line in the last photo probably goes to the missing fuel filter assembly. I'll have to figure out how it was attached. and remedy this crapola.
    Last edited by 319cssb; 05-16-2019 at 11:23.
    I will either find a way, or make one!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I hate people, who use big words just to make themselves look perspicacious.

    1988 M813
    1987 M1028A2
    1084 M1009
    1997 M1078

  3. #13
    4 Star General Guyfang's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Burgkunstadt, Germany
    Posts
    5,295
    Thanks
    9,442
    Thanked 4,423 Times in 2,185 Posts

    Default

    IMG_5731.jpg WP_20180316_18_03_55_Pro.jpg This is what it should look like. The bolts COULD be the bolts that held the missing fuel filter head on the bracket.I just happened to have this picture because I was helping someone else with about the same problem. Missing parts.

    Quote Originally Posted by 319cssb View Post
    IMG_5732.jpg If I remember right, and I haven't laid hands on one of these sets since 2010, but I believe we wire tied these wires off about where the water temp switch is. The wire harness runs past the secondary fuel filter and water separator, then towards the temp switch.

    IMG_5733.jpgIMG_5734.jpg



    IMG_5730.jpg Mechanical speed switch. Is repairable. Don't fool with it, if it works. Make sure the lock down bolts are still tight, and safety wired. As you can see in the first picture i inserted, the speed switch adapter has a hold down clamp. I think yours is missing.


    The two wires are not labeled I can't find anything it could be connected to. So I will probably put shrink wrap on the ends and tie the wires up somewhere.
    Not sure what these halfway sticking out bolts are all about, but that doesn't look like it is supposed to be this way.
    The fuel line in the last photo probably goes to the missing fuel filter assembly. I'll have to figure out how it was attached. and remedy this crapola.

    If the oil filter housing still has all its parts, there is a spring in it. When you take off the cover, be expecting this surprise. Oil filter is available from WIX, NAPA and Fram.

    Is there a fuel tank in the bottom of the set?
    Last edited by Guyfang; 05-16-2019 at 16:19.

  4. #14
    2 Star General 319cssb's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Easley SC
    Posts
    670
    Thanks
    299
    Thanked 90 Times in 66 Posts

    Default

    The hold down looks a bit like the vacuum pump hold down on a cucv. I was wondering why mine is all loose. I will definetely need this part.
    Yes there is a fuel tank in the bottom of the set. I cleaned the outside of it. Looks decent ... looks like aluminum?

    the oil filter housing has a hose thats a bit chewed ip. Ill replace that to not get a nasty surprise
    Last edited by 319cssb; 05-16-2019 at 17:27.
    I will either find a way, or make one!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I hate people, who use big words just to make themselves look perspicacious.

    1988 M813
    1987 M1028A2
    1084 M1009
    1997 M1078

  5. #15
    4 Star General Guyfang's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Burgkunstadt, Germany
    Posts
    5,295
    Thanks
    9,442
    Thanked 4,423 Times in 2,185 Posts

    Default

    I think the tanks are steel.

    The hose from the ether starting aid is not hooked to the L3, Ether starting solenoid, or missing completely. BUT you do have a bottle of ether. I never used it, there are better ways to start a cold harted gen set.
    Last edited by Guyfang; 05-16-2019 at 18:01.

  6. The Following User Says Thank You to Guyfang For This Useful Post:

    319cssb (05-16-2019)

  7. #16
    2 Star General 319cssb's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Easley SC
    Posts
    670
    Thanks
    299
    Thanked 90 Times in 66 Posts

    Default

    I saw that and want to hook it back up. Won't use it, just for having it the way it's supposed to be.
    I will either find a way, or make one!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I hate people, who use big words just to make themselves look perspicacious.

    1988 M813
    1987 M1028A2
    1084 M1009
    1997 M1078

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •