Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 27

Thread: MEP-804A 24V Alternator no output and RPM Dropouts While Running

  1. #11
    4 Star General Guyfang's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Burgkunstadt, Germany
    Posts
    5,562
    Thanks
    10,235
    Thanked 4,830 Times in 2,341 Posts

    Default

    All of the TQG family gen sets do not work well without proper DC voltage. Fix your battery charging problem first. Then let's see if it runs better. How many hours on the set? Is your fuel source clean there? Have you downloaded the TM's?

  2. #12
    Private mrosalik's Avatar
    Join Date
    May 2019
    Location
    Oakland Michigan
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Thanks but not quite that easy. It's a 4-hour drive for me to northern Michigan. Then load and prep the boat. One to two hour boat ride to the 641.jpg lighthouse where the generator is.

  3. #13
    Private mrosalik's Avatar
    Join Date
    May 2019
    Location
    Oakland Michigan
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Yes thanks I have downloaded TMs. Lots to read. But I'm so thankful that information is available. Lots of old stuff to keep running out there.

    Thank You!

  4. #14
    Chief and Indian 155mm's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Guymon, OK
    Posts
    773
    Thanks
    346
    Thanked 721 Times in 354 Posts

    Default

    For the pure'ist out there, stop reading now.....

    if you cannot get your alternator repaired or replaced, order this noco battery charger.

    https://smile.amazon.com/gp/product/B004LWTHP2/


    hook it up to both batteries, or hardwire to back of slave receptacle, plug in to convience plug on front, there now its fixed.

    the noco is NOT a 20-30 or 100 amp alternator, it is only 7 amps, BUT, it will recharge the batteries in an hour or 2. If you have gel batteries(optima), it also has a safe charge option for those as well.
    Last edited by 155mm; 07-11-2019 at 11:14.
    "Artillery Brings Dignity to What Would Otherwise Be Just A Vulgar Brawl"

    "Happiness Is A Belt-Fed Weapon"

  5. The Following User Says Thank You to 155mm For This Useful Post:

    Guyfang (07-11-2019)

  6. #15
    Private mrosalik's Avatar
    Join Date
    May 2019
    Location
    Oakland Michigan
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Thanks. The Convenience Plug in front needs to be made to work again too. Maybe the fuse. And the fuel gage.

    With the TMs and you guys helping we can fix her up.

    Thanks

  7. #16
    Chief and Indian 155mm's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Guymon, OK
    Posts
    773
    Thanks
    346
    Thanked 721 Times in 354 Posts

    Default

    On the back of the gfci, there is a reset button, I trip that one more times than the push button on the front. It says 10amps, so thats normally the problem

    IMG_3399[1].jpg
    Last edited by 155mm; 07-11-2019 at 11:11.
    "Artillery Brings Dignity to What Would Otherwise Be Just A Vulgar Brawl"

    "Happiness Is A Belt-Fed Weapon"

  8. The Following User Says Thank You to 155mm For This Useful Post:

    Guyfang (07-11-2019)

  9. #17
    Private mrosalik's Avatar
    Join Date
    May 2019
    Location
    Oakland Michigan
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Thanks.

  10. #18
    4 Star General Guyfang's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Burgkunstadt, Germany
    Posts
    5,562
    Thanks
    10,235
    Thanked 4,830 Times in 2,341 Posts

    Default

    You did check FU1? If its blown, the G2, (battery charging alternator) will not function.

  11. #19
    Private mrosalik's Avatar
    Join Date
    May 2019
    Location
    Oakland Michigan
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    No I did not. On the list when I get back out.

  12. #20
    4 Star General Guyfang's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Burgkunstadt, Germany
    Posts
    5,562
    Thanks
    10,235
    Thanked 4,830 Times in 2,341 Posts

    Default

    Its a 30 amp fuse.

    804B.docx

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •