Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: VIC-3 with Radio troubleshooting

  1. #1
    Sergeant Major blhar15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Waterloo, IA
    Posts
    104
    Thanks
    2
    Thanked 15 Times in 9 Posts

    Default VIC-3 with Radio troubleshooting

    I have VIC-3 setup with a military radio utilizing the correct mounts and cables. I am using Peltor Comtac headsets with the bailout cable and PTT. The intercom portion works fine between the headsets, but when you hit the PTT on the cable it will not key up the radio. The radio does key up fine when using a phone headset. I have swapped out the MCS/L and tried a different FFCS/L plus changed out cables, etc.

    Any help would be appreciated.

    Thanks

  2. #2
    Colonel CMPPhil's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Temple, NH
    MVPA
    3083
    Posts
    382
    Thanks
    278
    Thanked 483 Times in 204 Posts

    Default

    Hi

    What radio are you using? Using non military radios on VIC-1 I had an miss match between the military headset mic and what the radio needed.

  3. #3
    Sergeant Major blhar15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Waterloo, IA
    Posts
    104
    Thanks
    2
    Thanked 15 Times in 9 Posts

    Default

    Sincgars

    Quote Originally Posted by CMPPhil View Post
    Hi

    What radio are you using? Using non military radios on VIC-1 I had an miss match between the military headset mic and what the radio needed.

  4. #4
    4 Star General 86humv's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    High Desert ca and Texas
    Posts
    1,154
    Thanks
    4
    Thanked 324 Times in 226 Posts

    Default

    Do you have the cable from intercom to radio [ cx13489, or cx13473 ] ?
    86 hmmwv
    M1102
    M101A2
    Lots a hmmwv parts

  5. #5
    Sergeant Major blhar15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Waterloo, IA
    Posts
    104
    Thanks
    2
    Thanked 15 Times in 9 Posts

    Default

    I have tried both of those with the same results. What is the difference between the two cables as they look the same?

    Thanks

  6. #6
    4 Star General 86humv's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    High Desert ca and Texas
    Posts
    1,154
    Thanks
    4
    Thanked 324 Times in 226 Posts

    Default

    Clocking.
    86 hmmwv
    M1102
    M101A2
    Lots a hmmwv parts

  7. #7
    Sergeant Major blhar15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Waterloo, IA
    Posts
    104
    Thanks
    2
    Thanked 15 Times in 9 Posts

    Default

    Any other suggestions?

    Thanks

    Quote Originally Posted by 86humv View Post
    Clocking.

  8. #8
    4 Star General 86humv's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    High Desert ca and Texas
    Posts
    1,154
    Thanks
    4
    Thanked 324 Times in 226 Posts

    Default

    Try a Bose, or Racal 5000.
    86 hmmwv
    M1102
    M101A2
    Lots a hmmwv parts

  9. #9
    Sergeant Major blhar15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Waterloo, IA
    Posts
    104
    Thanks
    2
    Thanked 15 Times in 9 Posts

    Default

    Yes, I have tried the Bose with the same results

  10. #10
    4 Star General
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    San Jose, Ca
    Posts
    1,303
    Thanks
    92
    Thanked 663 Times in 399 Posts

    Default

    This may sound like something obvious but are you sure you have the correct bailout cable for your Comtac headset? When I was working with my Racal 5000s trying to get the audio to work I came across some that looked the same but were wired differently.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •