New to the forum

Mac1009

New member
3
1
3
Location
Newcastle ca
IMG_1982.jpg
Hey guys new to the forum wanted to say hi. Just bought my first project vehicle, the above m1009. 6.2/700r4/1ton axles.
I have been searching on the forum for a thread to help me with my shifting problems.
same old thing stuck in first
looking for a thread that looks beyond TV cable, governor, and governor gear.
Any ideas?
 

MarcusOReallyus

Well-known member
4,130
176
63
Location
Virginia
Welcome!

Since the 700r4 isn't stock, I can't help much, but I'm sure someone will chime in.

The T400 is vacuum shifted, so rotted vacuum lines are a common problem there. If yours is also vacuum operated, start there.
 

chevymike

Active member
Steel Soldiers Supporter
387
165
43
Location
San Diego, CA
If the TV cable is not set perfectly, you can toast a 700r4 in a matter of miles. It is not a kick down cable like a TH350. The TV controls the line pressure and if not right, it will cause the clutches to slip, not shift correctly and a host of other issues.
 

v12venator

Member
Steel Soldiers Supporter
53
28
18
Location
Raeford, NC
Thanks so much. What was the stock transfer case? I have a 208 in it now.
Pretty sure the 205 would have been stock to your truck. I know I've got the 208 with the PTO provisioning, but I can't remember if the 208 w/o PTO was stock. The Lube Order states 205 and 208, so I think the 1009s would have had the 205. I'm a 1031 guy, so I don't have much weigh in about this. Rick would definitely know better about it than me.
 
Top
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website like our supporting vendors. Their ads help keep Steel Soldiers going. Please consider disabling your ad blockers for the site. Thanks!

I've Disabled AdBlock
No Thanks