problems with removing front body mount on my M1008

ezgn

Well-known member
Steel Soldiers Supporter
442
715
93
Location
Lake Elsinore Ca.
I removed the bolts on the two rear and the two middle body mounts on my M1008 but the two on the front have a threaded rod with a nut on it that just spins when I try to remove it. What is the procedure for the front mounts? I am replacing the front and rear shackle bushings with Energy Suspension. Can someone confirm if I have the right parts. Front #3.2105G Rear #3.2107G

Thank you for your help.
 

cucvrus

Well-known member
10,340
6,111
113
Location
Jonestown Pennsylvania
Sounds like the caged nut in the body has broken loose. You have a few options. Not always the best but they work. Heat and holding that nut are the first option. Without being there I don't know the condition of the mounts or the sheet metal. Sounds like they were rusty. Another is locate the area in the floor topside and with a hole saw cut the hole and get into the nut. You can weld the hole back in place and grind smooth. But you are going to have to recapture that nut that broke loose. Good Luck. It is easy. Just take your time. A torch is your friend in situations like this.
 

ehuppert

Active member
253
108
43
Location
Upstate NY
Assuming you're trying to remove the radiator support bushings? They use a bolt! Top is accessed by removing grill and using socket etc to hold top!
 

ezgn

Well-known member
Steel Soldiers Supporter
442
715
93
Location
Lake Elsinore Ca.
Thanks for the replies. I will look at it again later today. The mounts do not look terrible but are old and the metal is not rusty.
 
Top
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website like our supporting vendors. Their ads help keep Steel Soldiers going. Please consider disabling your ad blockers for the site. Thanks!

I've Disabled AdBlock
No Thanks